چای ماچا (抹茶 Matcha) نوعی پودر چای سبز بسیار خوشرنگ و بو و دارای نوعی طعم شیرین ظریف و پنهان (Subtle Sweetness) است. رنگ آن سبز زمردی است. این چای در ژاپن با آسیابهای گرانیتی مخصوصی پودر میشود تا کلروفیل درون آن به اصطلاح نسوزد.
ژاپنیها در پودر کردن دستی آن از هاون چوبی نیز استفاده میکنند. نکتهی مهمی که کمتر ذکر میشود این است که کلمهی «ماچا» به فرم پودر شدهی گیاه چای «تنچا» (tencha 碾 茶 茶) گفته میشود.
علت منحصر به فرد بودن پودر ماچا نحوه کشت ویژهی آن است. درختچههای چای سبز ماچا در طول زمستان به خواب زمستانی رفته و با نگهداری مواد معدنی در خود و با رسیدن فصل بهار و بیدار شدن از خواب زمستانی، از طریق عمل فتوسنتز، بهترین نوع چای بهارهی ماچا را پدید میآورند.